
آموزشهای مهارتی علمی و کاربردی زیربنای توسعه پایدار است
به گزارش پایگاه خبری پل تنگ؛ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان گفت: آموزشهای مهارتی علمی و کاربردی سنگ بنا و زیربنای توسعه پایدار هر جامعهای است که در اندیشه پیشرفت و ترقی است.
سعید پورعلی امروز (سهشنبه، ۲۳ اردیبهشت) در مراسم تجلیل از مدرسان برگزیده دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان، اظهار کرد: این دانشگاه بهعنوان یکی از ارکان مهم نظام آموزش عالی کشور، نقش اساسی در تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص دارد.
وی بیان کرد: امروز دیگر نمیتوانیم توسعه را صرفا در ساخت و سازهای فیزیکی یا رشد اقتصادی خلاصه کنیم، توسعه واقعی زمانی است که نیروی انسانی ماهر، خلاق و کارآمد پرورش داده شود تا با تکیه بر آن، چرخهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان و کشور به حرکت درآید.
معاون استاندار لرستان ادامه داد: لرستان با برخورداری از ظرفیتهای غنی معدنی، کشاورزی، صنعتی و گردشگری نیازمند نیروهای متخصصی است که بتوانند این ظرفیتها را به ثروت و پیشرفت تبدیل کنند. دانشگاه علمی کاربردی با پیشرو بودن در تربیت نیروی انسانی مهارتمحور، نقش مهمی در پیشبرد این هدف بر دوش دارد.
پورعلی بیان کرد: براساس اسناد بالادستی بهویژه آمایش ملی و استانی و همچنین سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه اشتغال، دانشگاه جامع علمی کاربردی باید با تمرکز بر ظرفیتهای اشتغال، نقش کلیدی در تحقق اهداف اسناد بالادستی و سیاستهای کلی نظام ایفا کند.
وی با اشاره به اینکه در اسناد بالادستی بر توسعه آموزشهای مهارتی و کاهش فاصله میان آموزش و بازار کار تاکید شده است، گفت: هدفی که دانشگاه علمی کاربردی بهطور مستقیم به آنها میپردازد، در مقاطع آموزش عالی یکی از دغدغهها شکلگرفته فاصله گرفتن آموزش با نیازهای بازار است.
او اظهار کرد: آموزش و دانشگاه علمی کاربردی از قالبهای رسمی دانشگاههای کشور خارج شده و این فضا را منعطفتر کرده، این مهم باعث شده است یکسری آموزشهای منطبق بر نیاز بازار کار عرضه شود، ضمن اینکه به آموزشهای عملی دانشجویان فضا داده است.
پورعلی بیان کرد: نظام جذب دانشگاه علمی کاربردی، نظامی متفاوت با سایر دانشگاهها است که مدیریت آن میتواند برعهده بخشهای مختلف صنعتی و اقتصادی کشور باشد، پیشرو بودن در آموزشهای مهارتی و کاربردی، مکمل و همافزا بودن با دیگر نهادهای آموزش عالی، تمرکز بر نیازهای محلی و ایجاد ارتباط با صنعت، تراز متفاوتی به این دانشگاه بخشیده و با تمرکزی که ایجاد کرده است، میتواند نقش مهمتر و بنیادیتری در توسعه کشور و استانها ایجاد کند.
او با بیان اینکه اساتید فقط انتقالدهنده دانش در این بستر نیستند، بلکه معماران آینده استان هستند، گفت: هر دانشجوی مهارتآموزی که پرورش مییابد، همچون بذری است که در خاک حاصلخیز استان کاشته میشود و ثمره آن باید رونق اقتصادی، کاهش بیکاری، افزایش درآمد سرانه ساکنان و تقویت جایگاه لرستان در نظام تقسیم کار کشور باشد.
معاون استاندار لرستان اظهار کرد: دانشگاه فقط نهاد آموزش نیست، بلکه باید بتواند پیش از آموزش، راهحلیاب باشد تا زندگی روانتر و خدمات قابل دسترستر و راحتتر به جامعه مخاطب عرضه شود. بنابراین دانشگاه اگر میخواهد شأن خود را در نظام اجرایی کشور بیابد باید بتواند ضمن مسألهشناسی، برای ارائه راه حلها در حوزه سیاستگذاری نقش موثری ایفا کند.
پورعلی افزود: سیاست استانداری لرستان با همکاری دستگاههای اجرایی، تقویت نهادهای مهارتآموز است و بر همین اساس باید به آموزشهای فنی، حرفهای و مهارتی بهای بیشتری دهیم.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
پایگاه خبری پل تنگ – بهروز آقا بساطی نظری
