
آویزانهای فرهنگی، مشکل اصلی حوزه نشر هستند
به گزارش پایگاه خبری پل تنگ؛ یک نویسنده گفت: در استان متأسفانه کسانیکه دغدغه کتاب و کتابخوانی ندارند مسئولیت دارند که به این افراد نمیشود گفت دلسوز و مسئول، بلکه میتوان گفت خودشان آویزان فرهنگی هستند که یکیاز مشکلات حوزه نشر همین نوع متولیان هستند.
محمدتقی عزیزیان، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مشکلات ناشران را میتوان در سه بخش تولید، توزیع و مصرف دستهبندی کرد.
وی ادامه داد: در بخش تولید ناشران نیازسنجی کرده و یک مسئله را بررسی میکنند اگر نیاز به تألیف و نشر داشته باشد روی آن کار میکنند بعد از نیازسنجی لازم است از حمایت مالی و معنوی متولیان حوزه فرهنگ برخوردار باشند که این مسئله در لرستان اصلاً دیده نشده و اغلب کتابها بعداز تولید براساس سلیقه و ارتباطات افراد حمایت میشود. در بخش تولید باز هم ناشران باید قلم های شاخص هر حوزه را پای کار بیاورند که تربیت افراد صاحب قلم از رسالت نهادهای فرهنگی است، حمایت از برنامه های آموزشی و نقد و بررسی کتب را متولیان فرهنگی می بایست پیگیر باشند تا در این عرصه نویسنده تراز انقلاب اسلامی و ادبیات معاصر جهان پرورش پیدا کند.
عزیزیان بیان کرد: در حوزه توزیع نیز آمادهسازی زیرساختها و ویترینهای ارائه آثار از اقدامات مهم و هزینه بر است که به نوعی باید آن را ذیل عنوان سرمایهگذاری برای انسانسازی تعبیر کرد که در این عرصه اگر خوب اقدام شود هیچ مسئلهای برای مخاطب و کتابخوانهای به روز مبهم نخواهد ماند و دسترسی به منابع و مراجع حل خواهد شد.
ناشر نمونه دفاع مقدس کشور در سال ۱۳۹۹، عنوان کرد: کتاب باید کیفیت داشته باشد و قلم نویسندگان و مؤلفان یکیاز مسائل اساسی در جذب حمایتها و توجه مسئولان به این محصول فرهنگی است که ماحصل تلاشهایی است که در حوزه پرورش و تربیت استعدادها انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه نباید تلاشهای خاصی که در برخی ادارات ذیربط صورت میگیرد را نادیده گرفت و از محدود افراد جهادی در این عرصه نیز تشکر میکنیم، عنوان کرد: براساس استانداردهای نشر و مدیریت نشر مدنظر مقام معظم رهبری و نشر کشور، ما در استان مسئول حوزه نشر جهادی به آن صورت نداریم،
عزیزیان بیان کرد: متأسفانه کسانی که دغدغه کتاب داشته و اهل کتاب باشند در این عرصه فرهنگی مسئولیت نگرفته اند یا به آنها مسئولیت داده نشده است، اغلب دوستانی که کارمند هستند به حکم وظیفه کارهای اداری و بروکراسی اداری را انجام میدهند و در واقع حوزه نشر را مدیریت میکنند و گاهی ممکن است به نام خودشان پروانه نشری گرفته باشند که این رزومه محسوب نمیشود چراکه کارمند تمام روز را در اتاق خود است و نه محلی نه پایگاهی برای کارهای انتشاراتی خود ندارد و نه رونمایی کتابی انجام میدهد نه اینکه نویسنده با او ارتباط دارد و نه فرآوردههای کتاب مانند کتاب صوتی و سایر محصولات شنیداری و دیداری از محتوای تولید شده درست میشود، به این افراد نمیشود گفت دلسوز و مسئول فرهنگی؛ بلکه میتوان گفت خودشان آویزان فرهنگی هستند که یکیاز مشکلات حوزه نشر همین نوع متولیان هستند.
این نویسنده با اشاره به اینکه براساس فرامین مقام معظم رهبری ترویج فرهنگ کتاب وظیفه همگان است، عنوان کرد: ایشان میفرمایند کتاب باید وارد زندگی مردم شود دین اسلام که دین کامل و پایانی است با خواندن شروع میشود ما دین به این عظمت داریم که اهمیت خواندن و کتاب را به سادگی تشریح کرده و معجزه پیامبراکرم(ص) همین کتاب است و که خودش یک کتاب ارزشمند و گرانسنگ است.
وی افزود: متولیان فرهنگ اگر پیرو قرآن هستند باید سر ارادت در آستان آن فرود بیاورند، می بایست براساس نیازهای جامعه و ارجعیتی که کتاب نسبت به دیگر محصولات فرهنگی دارد، به آن توجه کنند، بهعنوان مثال تولید فیلمی که بتواند محتوای یک کتاب ۵۰ یا ۶۰ صفحهای را ارائه دهد، چندین برابر هزینه های تمام شده ی همان کتاب، هزینه میبرد علاوه بر این که برای استفاده از کتاب کاغذی، هیچ ابزار جانبی ضبط و پخش نیاز نیست و هزینههای جانبی در بر نخواهد داشت.
این نویسنده تأکید کرد: در مثلث تولید، توزیع و مصرف کتاب هرکس که نقشی دارد باید از این محصول فرهنگی حمایت کند.
وی با اشاره به اینکه ما فضاهای مختلفی برای استفاده از کتاب و ترویج کتاب و کتابخوانی داریم، تصریح کرد: بهعنوان مثال صدا و سیما میتواند برای دکورهایی که در برنامههای خود میزند از کتاب استفاده کند و حتی مجریان نیز به جای ادبیاتی که اکنون به کار می برند، میتوانند کتاب بخوانند و حتی در نمازجمعه میشود بین خطبهها پنج دقیقه معرفی کتاب داشته باشیم.
عزیزیان بیان کرد: در مبلمان شهری ما باید یک جایگاه واقعی برای کتاب دیده شود که یک نفر اهل کتاب به آن دسترسی داشته و بتواند مردم را راهنمایی کند، نه اینکه مانند گذشته یک صندوق مانند صندوق پست زده و رها شود که در نهایت کتابهای آن نصیب ضایعاتیهای شهر شود.
این نویسنده عنوان کرد: پیشنهاد من برای بهبود عملکرد مسئولان این است که در فضاهایی که مربوط به کتاب است به صورت مستقیم از افراد اهل کتاب نوشتن و اهل نشر واقعی که در کشور بِرند شدند و جایگاه آنها معلوم است به عنوان متولی استفاده کنند.
وی ادامه داد: مدیریت کتاب که یک محصول خاص است، تخصص میطلبد و فردی که با کتاب ارتباطی ندارد و حتی سبکهای نوشتاری را نمیشناسد و دستهبندی کتابهای کودک و بزرگسال را تشخیص نمیدهد، لیاقت ندارد متصدی نهادهای کتاب و کتابخوانی شود.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
پایگاه خبری پل تنگ – بساطی
