
استقرار نزدیک به ۶۰۰ واحد دانشبنیان تولیدی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور
به گزارش پایگاه خبری پل تنگ؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از استقرار نزدیک به ۶۰۰ واحد دانشبنیان تولیدی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور خبر داد.
علی رسولیان در نشست با مدیران عامل شرکت شهرکهای صنعتی استانها در خصوص بررسی آخرین وضعیت احداث واحدهای کارگاهی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور اظهار کرد: در سه ماهه نخست امسال، ۳۲۸ واحد کارگاهی با اولویت استقرار شرکتهای دانشبنیان در شهرکها و نواحی صنعتی کشور ساخته و تکمیل شده است.
وی افزود: ۸۷ واحد از این تعداد واحدهای کارگاهی توسط شرکت شهرکهای صنعتی استانها و ۲۴۱ واحد نیز توسط بخش خصوصی ساخته شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به اهمیت احداث واحدهای کارگاهی در شهرکها و نواحی صنعتی اشاره و اضافه کرد: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با احداث واحدهای کارگاهی کوچک با محوریت و تأکید بر استقرار شرکتهای دانشبنیان، مسیر تولید و تجاریسازی محصولات را برای شرکتهای دانشبنیان، فناور و نوآور تسهیل و هموار کرده است.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با یادآوری اینکه سال گذشته ۱۶۱۰ واحد کارگاهی در شهرکها و نواحی صنعتی سراسر کشور ساخته شده است، ادامه داد: ۲۹۰ واحد از این تعداد واحدهای کارگاهی توسط شرکت شهرکهای صنعتی استانها و ۱۳۲۰ واحد دیگر توسط بخش خصوصی تکمیل شده بود که رقم قابل توجهی است.
رسولیان گفت: امسال با نگاه ویژه به موضوع و ضرورت حمایت گستردهتر از دانشبنیانها، برای ایجاد ۱۷۶۶ واحد کارگاهی توسط شرکت شهرکهای صنعتی استانها و همچنین بخش خصوصی توانمند برنامهریزی و هدف گذاری کردهایم.
وی بیان کرد: ۴۴۸ واحد از مجموع واحدهای هدف گذاری شده، توسط شرکتهای استانی و ۹۵۳ واحد توسط بخش خصوصی در شهرکها و نواحی صنعتی سراسر کشور ساخته میشود که شرکتهای فناور، نوآور و صنایع پیشرفته در آنها مستقر خواهند شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه امسال با تعامل با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ۲۶۱ واحد کارگاهی دانشبنیان در هفت شهرک فناوری کشور ساخته خواهد شد، اضافه کرد: متوسط متراژ این واحدها را ۲۵۰ مترمربع و میزان سرمایه گذاری برای ساخت آنها را پنج هزار و ۹۲۵ میلیارد ریال برشمرد و افزود: برنامههای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران محدود به دانش بنیانها نیست و شرکتهای فناور و صنایع پیشرفته (های تک) که فناوریهای مفید و سطح بالایی را به کشور وارد میکنند نیز زیر چتر حمایتی این مجموعه قرار دارند.
رسولیان به اقدامات حمایتی و مشوقهای لازم برای استقرار شرکتهای دانشبنیان در شهرکها و نواحی صنعتی نیز اشاره کرد و گفت: در شهرکهایی که زمین برای واگذاری به متقاضیان کم است، مزایده برگزار میشود، اما این فرآیند برای شرکتهای دانشبنیان حذف شده و آنان بدون مزایده میتوانند زمین مورد نظر خود را تحویل بگیرند.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اظهار کرد: میزان پیش پرداخت حق بهرهبرداری نیز از ۱۰ درصد و در برخی مناطق محروم از پنج درصد بیشتر نیست که این مهم نسبت به سایر صنایع به نوبه خود یک امتیاز محسوب میشود و مدت زمان بازپرداخت نیز ۴۸ ماهه خواهد بود.
وی با بیان اینکه اکنون نزدیک به ۶۰۰ واحد دانشبنیان تولیدی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور مستقر هستند، تصریح کرد: برای اینکه بتوان جهش قابل توجهی در حوزه شرکتهای دانشبنیان ایجاد کرد، باید اقدامات متعددی صورت گیرد که بخشی از آن به زیرساخت، زمین و استقرار واحدها بازمیگردد که سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی این مهم را با توجه بیشتر در دستور کار خود دارد.
رسولیان با تأکید بر اینکه الگو و چارچوب مناسب برای مشارکت در ساخت واحدهای کارگاهی عمومی و دانشبنیان تهیه و ابلاغ میشود، اظهارکرد: ظرفیتسنجی لازم از نظر متقاضیان، شناسایی شهرکهای صنعتی دارای توجیه فنی و اقتصادی و تقاضا محور برای ایجاد واحدهای کارگاهی نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان از مشارکت خوب بخش خصوصی در احداث واحدهای کارگاهی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور قدردانی کرد و از فعالان اقتصادی و شرکتهای دانشبنیان برای حضور در این عرصه دعوت بهعمل آورد.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
پایگاه خبری پل تنگ – بساطی
