
ایجاد خانه محیط زیست برای اولین بار در لرستان
به گزارش پایگاه خبری پل تنگ؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از ایجاد خانه محیط زیست برای اولین بار در استان در دفاتر تسهیلگری در جهت مردمی کردن محیط زیست خبر داد.
علی سالاروند امروز در جمع خبرنگاران در رابطه با تأثیر تغییرات اقلیمی بر محیط زیست، اظهار کرد: تغیریات اقلیمی یک پدیده بلند مدت است که در اثر فعالیتهای مخرب زیست محیطی و فعالیتهای صنعتی بدون رعایت ملاحظات زیست محیطی در سطح دنیا در حال تشدید است و تأثیرات منفی بسیار زیادی بر محیط زیست و زندگی زیستمندان داشته است.
وی با اشاره به دیدگاههای زیست محیطی دولت سیزدهم از منوط نمودن احداث و فعالیت بیش از چهارصد پروژه بزرگ صنعتی به ارائه طرح ارزیابی اثرات زیست محیطی و تصویب آنها در کمیتههای تخصصی به منظور کاهش و جلوگیری از پیامدهای منفی زیست محیطی در اجرای طرحهای بزرگ اقتصادی خبر داد.
سالاروند در پاسخ به سؤالی در خصوص نقش فرهنگسازی در حفاظت از محیط زیست و اقدامات ادارهکل محیط زیست لرستان در این زمینه، گفت: با توجه به اصل مترقی پنجاهم قانون اساسی که حفاظت از محیط زیست را وظیفه عموم مردم میداند این ادارهکل آموزشهای لازم را جهت مشارکت بیشتر شهروندان در امر حفاظت از محیط زیست را در دستور کار قرارداده و به همین منظور با امضاء تفاهم نامههای آموزشی با دستگاههای اثرگذار مانند دانشگاه لرستان، اقدام به آموزش محیط زیست در بین جوامع هدف مخصوصاً جوامع محلی حاشیه مناطق تحت مدیریت و تالابها کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان به ایجاد خانه محیط زیست برای اولین بار در استان در دفاتر تسهیلگری در جهت مردمی کردن محیط زیست اشاره کرد و افزود: برگزاری کلاسهای ساعتی با محیط بان، ارائه محتواهای آموزشی با موضوع حفاظت از محیط زیست و تبیین اهمیت محیط زیست در بهبود کیفیت زندگی زیستمندانه برای شهروندان از طرق مختلف را از دیگر فعالیتهای این اداره کل جهت فرهنگسازی در خصوص محیط زیست از جمله دیگر اقدامات این ادارهکل است.
وی توجه به طرحهای آمایش سرزمین و گزارشات ارزیابی اثرات زیست محیطی را در دستیابی به توسعه پایدار مهم و مؤثر دانست و اظهار کرد: جانمایی فرآیندهای توسعهای مبتنی بر این اصول در هدر رفت منابع و جلوگیری از معضلات زیست محیطی، اجتماعی و بهداشتی نقش اساسی دارد.
سالاروند در پاسخ به سؤالی در خصوص راهکارهای ادارهکل حفاظت محیط زیست لرستان در عبور از حفاظت سنتی از مناطق، عنوان کرد: با تبعیت از سیاستهای سازمان حفاظت از محیط زیست مبنی بر استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و تکنولوژیهای نوین در حفاظت از مناطق این ادارهکل علاوه بر تشکیل شبکه همیاران، ساخت پاسگاه محیطبانی و آموزش جوامع محلی اقدام به نصب دوربینهای هوشمند جهت پایش آنلاین در مناطق تحت مدیریت و زیستگاههای حساس کرده که این امر تأثیر زیادی در پیشگیری از تخلفات زیست محیطی و تخریب زیستگاهها داشته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان در خصوص نقش سیاستهای کلی در پیشبر اهداف زیست محیطی کشور، گفت: این سیاستها که بر گرفته از سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص محیط زیست است و جهت برون رفت از شرایط شکننده و حاد زیست محیطی فعلی و دستیابی به شاخصهای استاندارد در زمینههای مختلف زیست محیطی تدوین شده است با در نظر گرفت تمام موضوعات و مسائل کلان در حوزه محیط زیست میتواند کمک شایانی به حفاظت و پویایی محیط زیست کشور کند.
وی موضوع تالابها را با توجه به وقوع پدیدههای طبیعی مانند ریزگردها، یکی از موضوعات مهم زیست محیطی عنوان کرد و افزود: تالابها با داشتن کارکردهای اکولوژیکی، گردشگری و زیبایی شناختی میتوانند منافع زیادی را برای جوامع محلی حاشیه تالاب داشته باشند، لذا تبیین این اهداف زیست محیطی کلان و انتفاع جوامع محلی حاشیه این تالابها میتواند در حفاظت از این مواهب الهی بسیار مؤثر باشد.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
پایگاه خبری پل تنگ – بساطی
