
ایرنا، ۹۰ سال تجربه و تعهد
حامد امیری روز سه شنبه در آستانه نودمین سال تاسیس خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خبرگزاری جمهوری اسلامی، با رعایت اصول حرفهای خبرنگاری، تعهد به رسالت رسانهای و استفاده از ابزارهای نوین ارتباطی، نقش بیبدیلی در اطلاعرسانی دقیق، تحلیل مسائل و انعکاس دغدغههای جامعه ایفاء کرده است.
وی با اشاره به اینکه در عصر دیجیتال، قدرت رسانه همواره یک موضوع حیاتی است، بیان کرد: شبکههای اجتماعی فرصتهایی را برای مشارکت بیشتر و دسترسی به اطلاعات فراهم میکنند، اما چالشهایی جدی نیز به همراه دارند که در این شرایط، رسانههای رسمی، معتبر و حرفهای، با تاکید بر اصول اخلاق روزنامهنگاری، تولید محتوای باکیفیت و حفظ استقلال، نقشی نکار ناپذیر در حفظ شفافیت، پاسخگویی و دموکراسی دارند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: پژوهشهای آینده باید به بررسی عمیقتر تاثیرات شبکههای اجتماعی، راهکارهای تقویت رسانههای رسمی و چگونگی افزایش سواد رسانهای بپردازند تا جامعهای آگاهتر و دموکراتیکتر ایجاد شود.
امیری یادآور شد: در شرایط کنونی، چالشهای ناشی از خبرهای جعلی و فیک نیوزها نه تنها اعتبار رسانهها را تهدید میکند، بلکه به طور کلی سلامت اطلاعاتی جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد، در این میان، خبرگزاریهای دولتی و رسمی مانند ایرنا نقش اساسی در فراهم آوردن اخبار معتبر، آموزش سواد رسانهای و بهبود اعتماد عمومی ایفاء میکنند.
وی اضافه کرد: تلاش برای مقابله با این چالشها، نیازمند همکاری همهجانبه رسانهها، نهادهای حکومتی و جامعه مدنی است تا به ساختاری اطلاعاتی سالم و پایدار دست یابیم.
رییس دانشگاه پیام نور بروجرد افزود: خبرگزاری جمهوری اسلامی با انتشار اخبار و بیانیههای رسمی، انعکاس دستاوردها و پیشرفتهای دولت و برگزاری مصاحبهها با مسوولان، به عنوان بازوی رسانهای دولت عمل میکند، این خبرگزاری با شفافسازی و پاسخگویی، به انتقال پیامها و سیاستهای دولت به مردم کمک میکند.
امیری گفت: علاوه بر این ایرنا با تهیه گزارشهای مردمی، برگزاری نظرسنجیها، پیگیری مطالبات عمومی و انتشار نامهها و پیامهای شهروندان، به عنوان پل ارتباطی بین مردم و دولت عمل کرده و با انعکاس نظرات و خواستههای ملت نقش مهمی در بهبود عملکرد دولت و پاسخگویی به نیازهای جامعه دارد.
وی اظهار کرد: ایرنا، همچنین با پوشش اخبار و ارائه میزگردهایی در راستای محرومیت زدایی از مناطق محروم، حمایت از حقوق زنان و کودکان و اقشار آسیبپذیر و انعکاس مشکلات اقلیتها و گروههای خاص، به عنوان مدافع حقوق بیصدایان عمل میکند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: خبرگزاری ایرنا با رعایت اصول حرفهای خبرنگاری، ارائه تحلیلهای متوازن و شفافیت در عملکرد، اعتماد عمومی را جلب کرده و با ایجاد تعادل بین نقشهای مختلف خود، به عنوان رسانهای متعادل و همهجانبه شناخته میشود.
امیری اضافه کرد: با بهرهگیری از فناوریهای نوین ارتباطی ایرنا حضور فعالی در شبکههای اجتماعی داشته و با تولید محتوای چندرسانهای و راهاندازی پلتفرمهای تعاملی، امکان دسترسی به طیف وسیعتری از مخاطبان را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: برای رسیدن به جامعهای شفاف و مشارکتی، لازم است پژوهشهای بیشتری در زمینه تاثیر رسانهها و شبکههای اجتماعی بر ساختارهای اجتماعی و تغییرات فرهنگی صورت گیرد، در نهایت، تقویت رسانههای رسمی و پرورش فضایی برای گفتوگوی سالم میتواند جهتگیریهای مثبتتری در راستای توسعه اجتماعی و فرهنگی فراهم آورد.
رییس دانشگاه پیام نور بروجرد گفت: ایرنا با ترکیبی از سابقه تاریخی، حرفه ای بودن و تعهد به اصول اخلاقی، به عنوان یکی از ارکان اصلی اطلاعرسانی در کشور شناخته میشود، این خبرگزاری با ایفای نقش صدای دولت، ملت نه تنها به رشد و تعالی جامعه کمک میکند، بلکه به عنوان مرجعی معتبر و اثرگذار در عرصه رسانهای ایران و جهان عمل مینماید.
امیری تاکید کرد: تقویت اعتماد عمومی، گسترش همکاریهای بینالمللی و حمایت از توسعه پایدار به عنوان نقشه راه از جمله اهدافی است که ایرنا می تواند با تمرکز بر آنها، نقش خود را به بهترین شکل ایفاء کند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) سال ۱۳۱۳ خورشیدی با عنوان «آژانس پارس» تاسیس و راه اندازی شد و تا امروز به عنوان خبرگزاری رسمی و ملی به حرکت خود ادامه داده است.
منبع: ایرنا
پایگاه خبری پل تنگ – فلاح نظری
