
تدوین برنامه چهارساله برای توسعه شهرکهای صنعتی لرستان
به گزارش پایگاه خبری پل تنگ؛ معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان از تدوین برنامه چهارساله برای توسعه شهرکهای صنعتی استان خبر داد.
سیروس ابراهیمی در آیین آغاز عملیات اجرایی پروژههای منطقه ویژه اقتصادی شهرستان بروجرد که با حضور معاون وزیر صمت و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کشور برگزار شد، با بیان اینکه لرستان نزدیک به ۲ میلیون جمعیت دارد، اظهار کرد: درآمد میانگین مردم لرستان ۵۷ درصد میانگین کشوری بوده و متاسفانه سهم صنعت استان از اقتصاد کمتر از ۲۰ درصد است.
وی با بیان اینکه لرستان پتانسیل لازم را برای تبدیل شدن به استانی صنعتی را دارد، افزود: وجود معادن، نیروی انسانی متخصص، موقعیت جغرافیایی، شریانهای دسترسی نظیر کریدور شمال و شمال غرب به جنوب و … از جمله قابلیتهای استان بوده که شایسته است لرستان در این حوزه رشد متوسطی داشته باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان گفت: ۱۹ شهرک و نواحی صنعتی با ۱۶۶۰ هکتار در استان وجود داشته که به اندازه شهرک صنعتی استانهای همجوار نیستند.
ابراهیمی افزود: در این شهرکهای صنعتی نرخ واگذاری زمین به شکلی است که بیشتر سرمایهگذاران ترجیح میدهند در جاهای دیگر سرمایهگذاری کنند.
وی بیان کرد: این نرخ زمین به خاطر این است که لرستان را مانند استانهای توسعه یافته صنعتی نظیر اصفهان و یزد میبینیم و این درحالیست که وقتی واحد شهرکها را به شرکت شهرکهای صنعتی واگذار کردیم نرخ واگذاری بالاست و سرمایهگذار نیازمند مشوقهاست. تامین زمین یکی از این مشوقهاست.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان گفت: شهرک صنعتی آب، برق و گاز پایدار و جاده خوب لازم دارد و همه این موارد هزینهبر هستند.
ابراهیمی ادامه داد: امروز دو منطقه ویژه اقتصادی به بروجرد و خرمآباد داده شده و در بروجرد تامین بودجه حداقل انجام گرفته چرا که یکی از نیازهای جدی لرستان در حوزه صنعتی داشتن زیرساختهای صنعتی و زمین و امکانات در قالب شهرکهای صنعتی است.
وی عنوان کرد: در شهرستانهای استان یک متر زمین نداریم و چنانچه بخواهیم از زمینهای زراعی برای این مهم در نظر بگیریم زمینهای کشاورزی نابود میشوند؛ ضمن اینکه حق نداریم یک وجب از زمینهای کشاورزی را به شهرکهای صنعتی اختصاص دهیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان با بیان اینکه جایی میتوان خوب سرمایهگذاری کرد که شهرک و ناحیه صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی وجود داشته باشد، بیان کرد: به خاطر قوانینی که حاکم است وجود دو منطقه ویژه اقتصادی در خرمآباد و بروجرد مشوقهای ارزشمندی برای سرمایهگذاری هستند.
ابراهیمی اظهار کرد: این مناطق ویژه اقتصادی در حوزه معافیتهای گمرکی و مالیاتی میتواند تاثیر بسیار زیادی در سرمایهگذاری داشته باشد.
وی گفت: وجود شهرکهای صنعتی لرستان یکی از اصلیترین فاکتورهای توسعه استان است و در این راستا یک برنامه چهارساله تدوین کردیم که از ۱۶۶۰ هکتار به ۴۰۰۰ هکتار برسانیم تا زمینه و بستر لازم برای اقتصاد لرستان مهیا شود.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
پایگاه خبری پل تنگ – بساطی
