
تولید ۲۵ هزار تُن بذر گندم در لرستان
به گزارش پایگاه خبری پل تنگ؛ معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان گفت: در سال زراعی ۹۹-۱۴۰۰ سهمیه استان در تأمین بذر گندم مورد نیاز ۲۵ هزار تُن بوده که ۸۰۰۰ تُن آن آبی و بقیه دیم است.
جواد صالحیان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: طبق برنامه تدوین شده از طرف وزارت جهاد کشاورزی ما سالانه موظف به تأمین نیاز ۴۵ درصد بذر دیم و ۶۵ درصد بذر آبی اصلاحشده برای کشاورزان هستیم.
وی با اشاره به اینکه بقیه درصد بذرها از بذر خودمصرفی کشاورزان تأمین می شود، عنوان کرد: کشاورزی که بذر اصلاح شده از ما تحویل گرفته و کاشت کند، میتواند تا سه سال از آنها برای تولید بذر مورد نیاز خود استفاده کند.
صالحیان با با اشاره به اینکه دولت در قبال بذرهای گندم تهیه شده باید یارانه پرداخت کند، تصریح کرد: سالانه در کل کشور به حدود ۵۰۰ هزار تُن بذر گندم نیاز داریم که تحقق آن بستگی با عملکرد استانها دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: نیاز استان در سال جاری ۴۰ هزار تُن بذر گندم است که از این میزان ۱۰ هزار تُن بذر آبی و ۳۰ هزار تُن بذر دیم بوده که باتوجه به شرایط خشکسالی که پیش آمده تحقق آن در هالهای از ابهام است.
وی افزود: در سال زراعی ۹۹-۱۴۰۰ سهمیه لرستان در تأمین بذر گندم مورد نیاز ۲۵ هزار تُن بوده که ۸۰۰۰ تُن آن آبی و بقیه دیم است.
صالحیان با اشاره به خشکسالی پیش آمده و خسارات آن به بخش کشاورزی، عنوان کرد: برای تأمین بذر دیم مناطق گرم استان مشکلی نداریم اما برای تأمین بذر آبی مناطق سرد و معتدل با مشکل روبرو هستیم، برای این مناطق به ۹۰۰۰ تُن بذر گندم آبی نیاز داریم که کمبود آن مربوط به شرایط آب و هوایی بوده و در ۱۸ استان دیگر نیز که آب و هوایی شبیه ما دارند نیز این مشکل وجود دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به این که برای حل این مشکل راه حلهایی در نظر گرفته شده است، ادامه داد: در این راستا مزارعی که بذر اصلاح شده از خود ما دریافت کردند و الان کشت آنها مرغوب و مناسب است را شناسایی کرده و آنها را تحتعنوان بذر مرغوب خریداری میکنیم که شرکتهای تدمین بذر ما در این زمینه ورود کردهاند.
وی افزود: محصولات این مزرعهها پنج درصد بالاتر از قیمت تضمینی خرید گندم توسط دولت، خریداری شده و همچنین کود مورد نیاز در اختیار آنها قرار میگیرد.
صالحیان تأکید کرد: توصیه ما این است که کشاورزان از تولیدات امصال خود برای کشت پاییز بذر را در مکان مناسب ذخیره کنند.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
پایگاه خبری پل تنگ – بساطی
