
سیره نبوی در نظام تربیت خانوده
به گزارش پایگاه خبری پل تنگ؛ مدیر حوزه علمیه الزهرا(س) پلدختر با اشاره به اینکه سیره و منش پیامبر(ص) بهترین الگوی تربیت خانوادگی است، گفت: نبی مکرم اسلام(ص) در برخورد با اعضای خانواده با متواضع بودند.
اعظم آزادبخت، در نشست مجازی «تبیین سبک زندگی اسلامی با محوریت اخلاق در خانواده» اظهار کرد: در حال حاضر کانون خانواده که باید نقش یک پناهگاه را در زندگی اعضای خانواده داشته و پایگاهی برای محبت و امیدبخشی باشد، جایگاه خود را به افسردگی و تنشهای روحی داده است که اگر بتوانیم سیره ارتباطی پیامبر اعظم(ص) را در زندگیهای خود جاری و ساری کنیم خواهیم توانست خانواده را به اصل و فطرت خود که همانا مکانی برای محبت و عشقورزی و پرورش روح است، برگردانیم.
وی با بیان اینکه اشاعه و گسترش سبک زندگی اسلامی در جامعه ضامن بقای استحکام و بنیان خانواده است، افزود: لازم است خانوادهها مروج سبک زندگی اسلامی باشند و از همان دوران کودکی فرزندان خود را با سیره ائمه معصوم(ع) بهویژه اخلاق نبوی آشنا کنند.
آزادبخت با بیان اینکه اشاعه سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی در جامعه عاملی مهم برای مقابله با هجمههای فرهنگی دشمنان است، بر تبلیغ جهادی خواهران مبلغ، ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، ترویج فرهنگ ازدواج آسان و آگاهانه و زندگی معنوی در جامعه تأکید کرد و گفت: عصری که در آن قرار داریم عصر ارتباطات و تکنولوژی لقب گرفته و به نوعی مردم درگیر بحث ارتباطات و تکنولوژی شدهاند و خانوادهها از سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی که عاطفیترین رابطه خانوادگی در آن گنجانده شده بود فاصله گرفته و روابطی سرد و بیروح بر خانوادهها حاکم شده است.
مدیر مدرسه علمیه الزهرا(س) پلدختر پیامبر اکرم(ص) را مصداق یک انسان کامل دانست و بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) دارای خلق و خویی والا بود؛ همچنین ایشان به نرمخویی و دلسوزی مشهور بود کمااینکه در آیه ۲۱ سوره احزاب در این رابطه آمده است: «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَهٌ حَسَنَهٌ لِّمَن کَانَ یَرْجُو اللَّهَ وَالْیَوْمَ الْآخِرَ وَذَکَرَ اللَّهَ کَثِیرًا؛ قطعاً برای شما در اقتدا به رسول خدا سرمشقی نیکوست برای آن کس که به خدا و روز بازپسین امید دارد و خدا را فراوان یاد میکند.»
وی با بیان اینکه اخلاق و منش پیامبر(ص) روشمند بود و یک سری اصول داشت که در هیچ شرایطی از آن گذر نمیکرد، افزود: نبی مکرم اسلام رهنمودهای خداوند را به دل و جان میگرفت و در زندگی و شیوه زندگی از آن استفاده میکرد و بهنوعی قرآن مجسم بود.
آزادبخت اظهار کرد: نهاد مقدس خانواده باید بنیانی مستحکم داشته باشد و تنظیم روابط اعضای خانواده مهمترین عامل برای استحکام بنیان خانواده است و در این رابطه مطالعه سیره پیامبر اکرم(ص) و اصول حاکم بر سیره پیامبر در بحث اخلاق در خانواده میتواند برای ما راهگشا باشد. اگر سیره پیامبر(ص) در زندگی فردی را مطالعه کنیم بسیاری از مشکلات و تنشهایی که در خانوادهها وجود دارد و اختلافات عاطفی بین زوجین با هم، پدر و مادر با فرزندان و فرزندان با والدین کمتر و بنیان خانوادهها نیز مستحکمتر میشود.
این مدرس حوزه علمیه با بیان اینکه رفتار پیامبر اکرم(ص) با همسرانشان بسیار خوب بود و در کارهای خانه کمک میکرد و توجه ویژهای به اهل خانواده و نیازهای جسمی، روحی و عاطفی فرزندان و همسرانشان داشتند که الگوگیری از این سیره میتواند آرامش را بر زندگیهای ما جاری کند، ادامه داد: رسیدگی به خانواده آثار بینظیری در ابعاد مختلف روحی، روانی و جسمی دارد کمااینکه حضور مرد در خانه به خانواده هویت میبخشد و همانگونه که عبادت باعث انسانسازی میشود توجه به خانواده هم باعث انسانسازی میشود.
وی با بیان اینکه خانواده مکان انسانسازی و جایی است که هویتها در آن شکل میگیرد، اضافه کرد: سیره پیامبر(ص) این بود که با فرزندانش مهربان بود و برای آنها هدیه میگرفت کمااینکه مهربانی و در آغوش کشیدن بهترین غذای روح برای فرزند است و لازم است پدر خانواده با همسر و فرزندانش همدل باشد.
مدیر حوزه علمیه الزهرا(س) پلدختر با بیان اینکه امروزه تکنولوژی باعث شده اعضای خانواده جدا از هم باشند و وقتی برای خانواده اختصاص ندهند، اظهار کرد: قدرشناسی و وفاداری و از یاد نبردن خدمات همسر یکی دیگر از سیرههای رفتاری نبی مکرم اسلام در بحث خانواده است، پیامبر(ص) در برخورد با اعضای خانواده ادب و تواضع را رعایت میکرد کمااینکه ادب هم محبتآور است و هم نشانه شخصیت و حرمت نهادن به دیگران است.
وی با تأکید بر اینکه والدین باید در محبت به فرزندان عدالت داشته باشند، افزود: ضرورت دارد با پیاده کردن سیره پیامبر(ص) در خانواده روح نشاط و تعالی را در خانواده افزایش دهیم و تربیت نسل منتظر مهدوی را در بین فرزندان خود داشته باشیم.
آزادبخت با بیان اینکه آراستگی نیز یکی دیگر از سیرههای رفتاری پیامبر(ص) بود و همواره بر آراسته بودن زن و شوهر تأکید میکرد، اظهار کرد: یکیاز عللی که باعث سست شدن روابط بین همسران و طلاق عاطفی میشود بیتوجهی یکی از زوجین به آراستگی ظاهری است.
این مدرس حوزه علمیه با بیان اینکه والدین پاسخگوی نیازهای فطری و شخصیتی فرزندان باشند تا آنان دچار عقدههای عاطفی نشوند، به تأکید پیامبر اکرم(ص) بر توجه به معنویت و آباد کردن آخرت اشاره کرد و گفت: در خانواده باید توجه ویژهای به رعایت حجاب و عفاف شود، چراکه وقتی عفت و حجاب در خانواده خدشهدار شود مشکلات اخلاقی بهوجود میآید و استحکام خانواده متزلزل میشود.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
پایگاه خبری پل تنگ – بساطی
