
طلیعه مولود امام کائنات گرما بخش دلهای بیقرار
به گزارش پایگاه خبری پل تنگ، همزمان با فرخنده زاد روز میلاد منجی عالم بشریت جشن های شادمانی در هر شهر و دیار گسترده شده و کوچه ها به عطر قدومی عدالت گستر گلریزان است، دلها در طلوع نورش شکوفه زده است و مومنان سرخوشانه نغمه سرداده اند که “آب زنید راه را هین که نگار میرسد.
طلیعه میلاد مبارک حضرت قائم(عج) جلابخش دلهای غمزده و سنگین از زمانه سبک بال نور افشان عالم زمینی شده است و مشتاقان کوی یار این فرخنده روز پر ارج را به میمنت ولادت ناجی عالم بشریت آذین بندی کرده اند.
فرخنده میلاد گنجینه آفرینش حضرت مهدی موعود(عج) آخرین پیشوای شیعیان همچون جان تازه ای در رگ های بشریت دمیده شده و منتظران ظهورش با برگزاری جشن ها و مولودی و آذین بندی کوچه و خیابان قدوم یار را گلباران می کنند.
این روز خجسته مسرت بخش شادمانی بی انتهایی است که گل نرگس با ظهور خویش پرچم عدالت و آزادی خواهی را در سراسر گیتی برافراشته خواهند کرد و پایه های جور و ظلم زمانه را در هم می شکنند و منجی مستضعفان جهان می شوند.
آری امروز آسمان و زمین شادمان است، دل ها گواهی می دهد که جهان در ید بیضای صاحب الزمان (عج) است و با این شادمانی دل ها گواهی می دهد که به اذن خداوند، جهان هستی چرخشی دیگر آغاز خواهد کرد، اگر چه اهریمنان به خیال خویش مستانه می تازند اما باید بدانند که این تاخت و تاز آنان را نیز پایانی محتوم خواهد رسید.
خیابان ها، میدان ها، معابر عمومی، مساجد، تکایا، مکان های عمومی دیار ولایی لرستان از روزهای گذشته با تزیین، آذین بندی، چراغانی و نصب پرچم های مزین به نام مبارک حضرت ولیعصر (عج) زیباتر شده است و جشن های مردمی عید بزرگ نیمه شعبان آغاز و مردم با برنامه های مختلف به استقبال این روز بزرگ آمدند.
از شب گذشته حضور مردم در جشن های خیابانی پررونق شده و منتظران ظهور با دل های پرکشیده غبار دنیوی را از دل های خود زدوده اند و خود را به دریای عاشقی و بندگی سپرده اند.
بسیاری از جوانان دلداده و عشاق امامان ائمه اطهار این روز فرخنده را به عنوان آغاز زندگی مشترک خود انتخاب کرده اند و با برپایی جشن زیبایی برگزاری جشن ها و شادی های مردم را دوچندان کرده اند.
نیمه شعبان سالروز میلاد منجی عالم بشریت، عدالت گستر جهان، جلوه یزدان و مظهر ایمان حضرت امام مهدی موعود(عج) است، منجی که آخرین جلوه های امید در افقهای سیاه زندگـی بشر است.
نیمه شعبان میلاد دوازدهمین گل بوستان امامت و ولایت حضرت امام عصر (عج) است، منجی که با ظهور خود بر جهان مجروح از غم هجران، التیام است و دنیا به امید ظهورش لبریز از شوق به انتظار نشسته است.
خجسته میلاد منجی عالم بشیریت
نیمه شعبان زادروز منجی عالم بشریت است که با ظهور خود پرچم عدالت و آزادی را برافراشته و پیروان راستین خود را به رستگاری هدایت می کند، محمدبن الحسن (ع)، روز جمعه نیمه شعبان سال ۲۵۵ هجری قمری در خانه امام حسن عسکری (ع) و نرگسخاتون چشم به جهان گشود و با آمدنش چشم جهانی را به انتظار قدومش لبریز از امید و انتظار کرد.
کنیه های آن حضرت را ابوالقاسم، هم کنیه پیامبر(ص)، ابوعبدالله، اباصالح برشمرده اند و بیش از ۳۰۰ لقب نیز برای آن بزرگوار ذکر کرده اند که مهدی، منصور، قائم، حجت الله، صاحبالامر، خلف صالح، بقیه الله، منتقم، موعود، خاتم الاوصیا، داعی، باسط، ثائر، صاحبالزمان، خلیفه الرّحمن، برهان، سید و منتظر از آن جمله است.
یگانه منجی عالم بشریت به دور از نگاه ماموران حکومتی عباسیان پس از تولد، حدود پنج سال تحت سرپرستی پدر بزرگوارشان امام حسن عسکری(ع) به صورت نیمه مخفی زندگی و در این زمان پدرش، آن حضرت را به بزرگان شیعه معرفی کرد تا در مسئله امامت در زمان غیبت دچار اختلاف نشوند.
پس از شهادت حضرت امام حسن عسکری(ع) در سال ۲۶۰ هجری قمری، غیبت صغری امام عصر (عج) آغاز شد و تا سال ۳۲۹ هجری قمری ادامه پیدا کرد. در این دوره حضرت مهدی(عج) از طریق چهار نایب به اداره امور مردم می پرداخت که پس از آن غیبت کبری حضرت آغاز شد.
طبق اسناد و احکام دین اسلام پس از ظهور امام زمان(عج)، حکومت واحد جهانی با محوریت عدل و داد در جهان تشکیل خواهد شد.
به فرموده امام صادق (ع)، اهل آسمان و زمین به وسیله ظهور حضرت مهدی (عج) خوشحال می شوند، پرندگان هوا و ماهیان دریا نیز با ظهور او شادی می کنند.
آنگونه که در جلد ۵۱ بحارالانوار صفحه ۱۷ آمده است، پیامبر بزرگ اسلام (ص) نیز در وصف ایشان می فرمایند: «مهدی از فرزندان من است، نامش نام من (محمد) و کنیه اش کنیه من (ابوالقاسم) میباشد، در صورت و سیرت از همه کس به من شبیه تر است. برای او غیبتی است که در آن مردم دچار حیرت میگردند و بسیاری از دستهها و گروههای مردم، گمراه می شوند، آنگاه مانند ستاره تابانی از پرده غیبت بدر آید و زمین را پر از عدل و داد کند آن چنان که پر از ظلم و ستم شده باشد.
حضرت ولی عصر(عج) روز جمعه نیمه شعبان ۲۵۵ هجری قمری متولد شده اند، شب این میلاد آن حضرت یعنی نیمه شعبان را «شب برات»، «شب مبارک» و «شب رحمت» خوانند.
به تعبیر برخی از محققان، نیمه شعبان اگر چه شرافتش را وامدار مولود خجسته ای است که در این روز زمین را با قدوم خویش متبرک ساخته است، اما همه عظمت آن در این خلاصه نشده و در تقویم عبادی اهل ایمان نیز از جایگاه و مرتبه والایی برخوردار است.
دوران کودکی امان زمان
امام زمان (عج) از بدو تولد به مدت پنج سال تحت سرپرستی پدرشان حضرت امام عسکری (ع) به صورت نیمه مخفی زندگی کردند و مسئله ولادت ایشان نیز بی شباهت با حضرت موسی (ع) نبود، بر اساس روایات، یکی از کارهای امام حسن عسکری (ع) این بود که امام مهدی(عج) را به بزرگان شیعه معرفی کردند تا در آینده در مسئله امامت دچار اختلاف نشوند.
پس از شهادت حضرت امام حسن عسکری (ع) در سال ۲۶۰ هجری قمری، دوره غیبت صغری آغاز شد و تا سال ۳۲۹ هجری قمری ادامه پیدا کرد. در این دوره حضرت مهدی(عج) از طریق چهار نایب به ادامه امور مردم می پرداختند.
دوره غیبت صغری
عثمان بن سعید عمری که منسوب به قبیله بنی عمرو بن عامر است و از یازده سالگی افتخار خدمتگزاری به خاندان رسالت را داشت و از اصحاب و یاران امام هادی (ع)و حضرت امام حسن عسکری(ع) به شمار می رفت و وکیل مخصوص امام عسکری(ع) بود.
محمد بن عثمان بن سعید، فرزند اوّلین سفیر و خود او دومین سفیر و وکیل امام زمان(عج) است, حسین بن روح که در جامعه آن روز جهان شیعه به عقل و درایت اشتهار داشت و از نزدیکان محمّد بن عثمان دوّمین سفیر امام و رازدار او بود وی موضوع سفارت را به فرمان امام به حسین بن روح واگذار نمود.
علی بن محمّد سمری آخرین سفیر امام(عج) است که امام در نامه ای به خود او نوشته و دستور داده است که تو آخرین سفیر مخصوص من هستی، دیگر نباید کسی را به جای خود معرّفی کنی.
دوره غیبت کبری امام زمان (عج)
این دوران از سال ۳۲۹ قمری شروع شد و تا زمانی که خداوند مصلحت بدانند ادامه خواهد داشت در این دوره پاسخ به پرسش ها و احکام مردم بر عهده نایبان عام آن حضرت است و حضرت نایب خاصی برای این دوره معرفی نکرده اند.
احادیث ائمه پیرامون امام زمان (عج)
اخبار و روایات فراوانی از پیامبر اسلام (ص) و هر یک از امامان(ع) درباره تولد، غیبت، ظهور و قیام جهانی و سایر ویژگی های حضرت مهدی (عج) نقل شده و در واقع سال ها پیش از تولد آن حضرت، خصوصیات و ویژگی های او وجود دارد.
حضرت علی (ع) به نقل از پیامبر اسلام(ص) فرمود: «عمر جهان به پایان نمی رسد مگر آنکه مردی از نسل حسین امور امّت مرا در دست می گیرد و دنیا را پر از عدل می کند همچنانکه پر از ظلم شده است.»
حضرت امام حسین (ع) نیز به نقل از رسول خدا(ص) فرمودند: «اگر از عمر دنیا تنها یک روز باقی مانده باشد، خداوند آن روز را طولانی می کند تا آنکه مردی از نسل من قیام و دنیا را پر از عدل و داد می کند چنانکه از ظلم و ستم پر شده است.»
حضرت امام جواد(ع) به عبد العظیم حسنی فرمودند: «قائم ما همان مهدی منتظر است که در زمان غیبت باید در انتظارش بود و در زمان ظهور باید اطاعتش نمود. او سومین فرزند من خواهد بود، بهترین اعمال شیعیان ما، انتظار ظهور قیام اوست.»
روایات فراوانی در احیای شب نیمه شعبان وارد شده است، امام صادق (ع) فرمود «نیمه شعبان، شبی است که حق تعالی آن را برای ما اهل بیت (ع)قرار داد، در برابر شب قدر که آن را برای پیامبر (ص) قرار داده است.» یا امام محمدباقر (ع) در مورد فضیلت شب نیمه شعبان فرمود «آن شب بعد از لیله القدر افضل شب ها است. در آن شب خداوند به بندگان، فضل خود را عطا می فرماید و ایشان را به مَنّ و کَرَم خویش می آمرزد».
مروری بر اعمال شب نیمه شعبان
۱- غسل، که باعث کم شدن گناهان می شود.
۲- احیای این شب به نماز و دعا و استغفار و لذا در روایت آمده است که هر کس این شب را احیا دارد، دل او در روزی که دل ها بمیرند، نمیمیرد.
۳- زیارت امام حسین (ع) است که افضل اعمال این شب و باعث آمرزش گناهان است و کمترین حد زیارت آن است که به بامی برآید و به جانب راست و چپ نظر کند. سپس سر به جانب آسمان بلند کند و سیدالشهدا را اینگونه زیارت کند «السلام علیک یا ابا عبدالله، السلام علیک و رحمهالله و برکاته».
۴- خواندن این دعا که به منزله زیارت امام زمان (عج) است «اللهم بحق لیلتنا (هذه ) و مولودها…»
۵- دعایی از امام صادق (ع) که با این جمله آغاز می شود «اللهم انت الحی القیوم العلی العظیم الخالق الرازق المحیی الممیت…»
۶- دعایی از رسول خدا (ص) با این عبارت «اللهم اقسم لنا من خشیتک ما یحول بیننا و بین معصیتک…» برخی معتقدند این دعای جامع و کاملی است که خواندن آن در دیگر وقت ها نیز غنیمت است.
۷- دعای کمیل
۸- صد مرتبه هر یک از ذکرهای سبحان الله، الحمدلله، الله اکبر و لا اله الا الله
۹- نماز جعفر طیار
۱۰- نمازهای این شب. مثل نماز دو نماز دو رکعتی که در هر رکعت حمد و توحید صد مرتبه خوانده می شود و پس از نماز می گویی «اللهم انی الیک فقیر و من عذابک خائف مستجیر…»
برگزاری جشن های نیمه شعبان در لرستان
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی لرستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: جشن های نیمه شعبان از چند روز پیش در لرستان آغاز شده و مهمترین برنامه های شب نیمه شعبان برگزاری احیای این شب مبارک در مساجد، تکایا و حسینیه های سطح استان است.
حجت الاسلام مهدی قدرتی افزود: برپایی مواکب و جشن های خیابانی از چند روز پیش در استان در حال برگزاری است و علاوه بر برنامه های محوری در سطح استان برگزاری جشن ها در محلات نیز در حال برگزاری است.
وی اظهار داشت: در سطح شهر خرم آباد در خیابان انقلاب از میدان ۲۲ بهمن تا چهار راه بیمارستان شهدای عشایر نیز جشن های مردمی برگزاری میشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان بیان کرد: اعمال وارده در شب و روز مبارک نیمه شعبان احیای شب قدر است که فضلیت این شب بزرگ برگزاری احیا همچون شب قدر است و دیگر فضیلت نیمه شعبان میلاد با سعادت آخرین معصوم و منجی عالم بشریت است که اهمیت این شب و روز رامضاعف کرده است.
دفاع از جبهه مقاومت از تکالیف منتظران ولی عصر(عج) است
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی لرستان ضمن گرامیداشت میلاد منجی عالم بشریت گفت: از ویژگی های مبحث منتظر انتظاراتی است که ما از امام زمان(عج) داریم تا کمک دهنده و یاریگر ما باشند.
حجت الاسلام احمد غلامی افزود: در مبحث منتظر ولی عصر (عج) از پیروان و شیعیان انتظاراتی دارند که وظیفه ما است و باید نسبت به رعایت حدود الهی، حق الناس و حق نفس رعایت و اجرای عمل کنیم و به عنوان فردی شیعه جامه عمل بپوشیم.
وی اظهار کرد: نمی توانیم در انتظار بود اما به تعهدات دینی عمل نکنیم و با ارزش های دین اسلام بیگانه باشیم بلکه باید همگان نسبت به رعایت انتظارات امام زمان (عج) عمل کنیم.
وی ادامه داد: براین اساس امروز یکی از وظایف آزادی خواهان و شیعیان تقویت جبهه مقاومت است و نمی شود منتظر بود اما نظاره گرظلم و بیدادگری باشیم.
حجت الاسلام غلامی عنوان کرد: در دفاع از ارزش های اسلامی و جبهه مقاومت هر فردی باید براساس دستور رهبر فرزانه و حکیم دنیای اسلام پیشقدم باشد و رهبر معظم انقلاب با قدرت و صلابت حکومت دینی را در دنیای اسلام مدیریت می کند و ایشان حمایت از جبهه مقاومت را تکلیف کرده اند.
وی تاکید کرد: نباید ما فقط از امام زمان |(عج) انتظار داشته باشیم و یکی از ویژگی های ایشان کمک به نیازمندان و مظلومان است و از ما در این زمینه مطالبه دارند.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی لرستان گفت: ما در حمایت از حکومت اسلامی نباید تسلیم نقشه های شوم شیطانی شویم چراکه حکومت امام زمان (عج) حکومت جهانی است و ما باید انقلابی گری به تمام معنا داشته باشیم و دشمن شناسی کنیم.
اجرای برنامه های شادپیمایی نیمه شعبان در لرستان
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی لرستان ادامه داد: به مناسبت گرامیداشت نیمه شعبان در این استان برنامه های شادپیمایی در شهرهای مختلف استان در نظر گرفته شده است و این برنامه امروز از میدان ۲۲ بهمن و خیابان انقلاب برگزار می شود.
وی با اشاره به پخش زنده دعای ندبه از سیمای لرستان افزود: برگزاری دعای ندبه در مسجد امام علی (ع) جهادگران، احیای شب قدر در مساجد حضرت صاحب الزمان(عج) و حسینیه حبیب ابن مظاهر از برنامه های شب نیمه شعبان در خرم اباد بود و جشن های اعیاد شعبانیه در مساجد و محلات در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: جشن بزرگ نیمه شعبان امروز جمعه از ساعت ۹ صبح تا غروب در خیابان های انقلاب و چهار باغ خرم آباد برگزار می شود.
منبع: ایرنا
پایگاه خبری پل تنگ – فلاح نظری
