
ظرفیت تولید ۱۲۰ هزار تن خوراک آبزیان در کشور وجود دارد
به گزارش پایگاه خبری پاعلم؛ رئیس سازمان شیلات با بیان اینکه ظرفیت صادرات خوراک آبزیان در ایران وجود دارد، گفت: ظرفیت تولید ۱۲۰ هزار تن خوراک آبزیان در کشور وجود دارد.
حسین حسینی در نشست با کارکنان شیلات لرستان بیان کرد: ظرفیت تولید ۱۲۰ هزار تن خوراک آبزیان در کشور وجود دارد و میتوان مازاد مصرف را هم صادر کرد.
وی افزود: تلاش میشود در بستر عرضه و تقاضای خوراک و نهاده آبزیان، مسیر صحیح اقتصادی ایجاد شود تا علاوه بر تامین خوراک، بستر صادرات هم فراهم شود.
این مسئول تصریح کرد: همچنین صندوق حمایت از فعالیتهای شیلات راه اندازی میشود و پیش از این نیز شیلات کارت با هدف تامین سرمایه در گردش ایجاد شده است.
وی همچنین اظهار کرد: تسهیلاتی در استانها برای توسعه آبزی پروری اهدا میشود که باید در سطح ملی باشد و علاوه بر این، فعالیتهای دانش بنیان، اقدامات ترویجی و انتقال فناوری به این حوزه هم بسیار اهمیت دارد.
حسینی اضافه کرد: یک میلیون و ۲۶۸ هزارتن ظرفیت تولید آبزیان کشور است که ۷۱۵ هزار تن در بخش صید و صیادی و ۵۵۵ هزار تن آبزی پروری شامل ماهیان سردآبی، گرمابی، زینتی و میگو در آب شور است.
وی با اشاره به رتبه نخست لرستان در تولید ماهی قزل آلا گفت: در گذشته برای تأمین تخم چشم زده به خارج از کشور وابسته بودیم که اکنون برای تولید بیش از ۵۰ درصد نیاز کشور، در این استان زیر ساخت وجود دارد یا قابل تأمین است.
این مسئول تنوع گونه پرورشی ماهی در لرستان را قابل توجه دانست و افزود: باتوجه به بازدیدهای میدانی، فرصتهای خوبی در استان ایجاد شده است که تا چهار سال آینده شاهد تحول و جهش مناسبی خواهیم بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز گفت: ۲۰۰ میلیارد تومان در سفر ۱۹ آذر پارسال رئیس جمهور برای شیلات استان لحاظ شده است.
سید عماد شاهرخی افزود: بخشی از زیرساختهای مورد نیاز برای جذب این اعتبار تأمین شده است و بخشی از این رقم نیز با همکاری سازمان برنامه و بودجه، شیلات و جهاد کشاورزی تأمین خواهد شد.
کیارش بیرانوند مدیرکل شیلات لرستان نیز گفت: ظرفیت کنونی تولید آبزیان در استان سالانه ۳۰ هزار تن است که در سال آینده به بیش از ۳۵ هزار تن میرسد.
وی افزود: چندین مجتمع تولید ماهیان خاویاری در استان در حال تجهیز و جذب سرمایه گذاران جدید نیز در دست اقدام است که پیش بینی میشود با تولید بیش از پنج هزار تن ماهی خاویاری، در سالهای آینده تولید ۵۰ تا ۱۰۰ تن خاویار محقق شود.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
پایگاه خبری پل تنگ – بساطی
