
ورود تخصصی به پژوهشهای قرآنی میتواند راهگشا باشد
به گزارش پایگاه خبری پل تنگ؛ معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه همواره محل جوشش ارزشهای دینی و اسلامی بوده و بزرگترین رویدادهای کشور در تاریخ انقلاب ریشه در دانشگاه دارد.
عبدالحسین کلانتری، عصر امروز در آیین افتتاحیه سیوهفتمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان دانشگاههای کشور که در محل سالن جلسات دانشکده علوم پایه دانشگاه لرستان برگزار شد، با بیان اینکه جشنواره قرآن و عترت نه تنها پرمخاطبترین جشنواره و رویداد دینی است بلکه پرمخاطبترین جشنواره در مجموعه آموزش عالی کشور است، اظهار کرد: ضرورت دارد از همه ظرفیت لرستان برای برگزاری باشکوه این رویداد در استان استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه در جشنواره سال گذشته ۲۰۰ هزار نفر از مجموعه آموزش عالی کشور شرکت کردند و آثار خود را بخشهای مختلف ارسال کردند، ادامه داد: با تلاشهایی که صورت خواهد گرفت و با مشارکت همه ذیربطان جشنواره شاهد برگزاری باشکوه این جشنواره در لرستان باشیم و بتوانیم رکوردی را در استان ثبت کنیم.
جشنواره قرآن پرمخاطبترین جشنواره در مجموعه آموزش عالی است
کلانتری با بیان اینکه جشنواره قرآن پرمخاطبترین جشنواره در مجموعه آموزش عالی است و این آمار و عدد روایت دقیقی از متن جامعه دانشگاهی کشور داردکه روایات ناصحیحی که از مجموعه دانشگاهی کشور میشود را ابطال میکند، اضافه کرد: روایاتی که خطای محاسباتی را برای مردم و دوستانی که دل در گرو ارزشهای انقلاب، اسلام و میهن دارند پیش آورده است؛ دانشگاه همواره محل جوشش ارزشهای دینی و اسلامی بوده است و بزرگترین رویدادهای کشور در تاریخ انقلاب ریشه در دانشگاه دارد از انقلاب اسلامی تا دفاع مقدس، سلحشوری و حماسهها در کشور صورت گرفته همواره دانشگاه محور بوده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه تاسیس نهادهای انقلابی در کشور ثمره تلاش دانشگاهیان است، گفت: تحولات عظیم علمی و فرآیندهای بزرگ توسعهای، اتفاقات بازسازی پس از جنگ با محوریت دانشگاها بوده است
وی با اشاره به اینکه متولی و بانی رویدادهای فرهنگی از جمله اعتکاف، راهیان نور و اردوهای جهادی دانشگاه بوده است ولی متأسفانه شاهد روایتهای ناصحیح از مجموعه آموزش عالی هستیم و خطای محاسباتی در مجموعه برخی نیروهای خودی نیز به وجود آورده که باید به آن توجه شود.
باید انس با قرآن را نفوذ بخشید
کلانتری با بیان اینکه از ظرفیت جریان دانشگاهی استفاده بهینه شود، افزود: با وضع مطلوب در دانشگاهها فاصله داریم و باید قالبهای جدید و متنوعی را طراحی کرد که براساس آن مخاطبان بیشتری درگیر با قرآن کرد و انس با قرآن را نفوذ بخشید.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: باید دامنه نفوذ و انس با قرآن را وسعت بخشید.
وی با بیان اینکه با اتکا به پتانسیلهای دانشجویی، ظرفیتهای بیشتر و قالبهای جدید و متنوعی را به جشنواره قرآنی دانشگاهها اضافه میشود، اظهار کرد: در این راستا انجمنهای علمی و فرهنگی و کانونهای دانشجویی بسیار موثر خواهند بود.
قرآن را باید در متن فعالیت و زندگی دانشجویی قرار داد
کلانتری گفت: قرآن را باید در متن فعالیت و زندگی دانشجویی قرار داد و مخاطبان برنامههای قرآنی باید تمام دانشجویان باشد و این برنامهها را باید متناسب با ذائقه و علایق دانشجویان گسترش داد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اینکه ارزشهای قرآنی در دانشگاهها عملی شود، تصریح کرد: تمام برنامههای قرآنی و جشنوارهها، محافل انس با قرآن برای داشتن یک دانشگاه و جامعه تراز قرآن است و این را باید رد جامعه دانشگاهی عملی کرد؛ این در حالیست چنانچه اساتید در دانشگاهها عامل به قرآن نباشند و پایبند به ارزشها و هنجاریهای قرآنی نباشند نمیتوان از دانشجویان توقع داشت.
ورود تخصصی به پژوهشهای قرآنی میتواند راهگشا باشد
وی با اشاره به اینکه ورود تخصصی به تتبعات و پژوهشهای قرآنی میتواند راهگشا باشد و در این مسیر اساتید میتوانند میانداری کنند، بیان کرد: در این مسیر اساتید، مجموعهای از دانشجویان را با خود همراه کنند و انس با قرآن را در جامعه دانشگاهی به وجود آورند.
کلانتری گفت: تجربه نشان داده که به هر میزان که با قرآن انس داشته باشیم از انواع آسیبها و ناهنجاریهای فردی و اجتماعی ایمن خواهیم بود، گفت: هزینه در حوزه قرآن و فرهنگ هزینه نیست بلکه سرمایه است که نتایج و نعمات آن را دیر یا زود در جامعه مشخص میشود.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
پایگاه خبری پل تنگ – وحید نوری
