
گفتمان امید و تابآوری باید محور اصلی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی باشد
به گزارش پایگاه خبری پل تنگ؛ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان گفت: با استفاده از راهبردهای علمی و فرهنگ غنی میتوان از بحران خودکشی عبور کرد. در این مسیر باید آموزشهای مهارتی را در جامعه گسترش داد.
سعید پورعلی امروز ۱۴ اردیبهشت در همایش ملی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی که با محوریت خودکشی در سالن شهید سلیمانی دانشگاه لرستان برگزار شد، بیان کرد: در این همایش نه برای مرثیهسرایی، بلکه برای طراحی آیندهای امیدبخش دور هم جمع شدیم.
وی با بیان اینکه ناهنجاری خودکشی یک قضیه چند بعدی بوده، اما براساس پژوهشهای علمی پیشگیری امری شدنی است، ادامه داد: نشست امروز فرصت مغتنمی برای اندیشیدن و طراحی راهبردهایی است که بتواند سلامت جامعه را تضمین کند، موضوع خودکشی بدون شک یکی از حوزههای حساس آسیبشناسی اجتماعی است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان با تاکید براینکه پیشگیری موثر نیازمند شناسایی زودهنگام و دسترسی به خدمات تخصصی و آموزش همگانی است، اضافه کرد: پیشگیری به معنای تقویت سازههای حمایتی در خانواده، جامعه، نهادهای واسط و تخصصی است.
پورعلی گفت: لرستان با سابقه غنی فرهنگی و تاریخی نماد مقاومت در مقابل سختیها بوده است، سنتهای اصیل ما میتوانند به عنوان داراییهای فرهنگی در مسیر پیشگیری به کار برده شده و این سرمایهها را تقویت و به روز رسانی کنیم.
وی ادامه داد: در لرستان جغرافیای فرهنگی و اجتماعی با توجه به سنتهای فرهنگی و اجتماعی ظرفیت کمنظیری برای تقویت پیوندهای اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای روانی است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان اظهار کرد: خودکشی نه تنها یک بحران برای فرد است بلکه میتواند ایجاد آسیب اجتماعی کند و اختلاف در بین خانواده و ازهم در گسیختگی در روابط اجتماعی این مهم را تشدید میکند.
پورعلی بر تقویت، انسجام اجتماعی و ارتقای سواد روانشناسی در جامعه تاکید کرد و ادامه داد: رویکرد دستاندرکاران همایش باید مبتنی بر سه اصل شناخت علمی ناهنجاری، تمرکز بر پیشگیری و تقویت و ظرفیتسازی در راستای پیشگیری و امیدآفرینی و بهبود شرایط محیطی باشد و صرفا نگاهی آسیبشناسانه نداشته باشند بلکه به سوی امیدبخشی و ایجاد فرصتهای بهتر در زندگی انسان باشند.
این معاون استانداری لرستان تصریح کرد: دانشگاهها، مراکز علمی و کارشناسان خبره باید به مسائل شناختی بپردازند و به دنبال راه حلهای باشند.
وی یادآور شد: برای پیشگیری از خودکشی آموزش مهارت زندگی و تقویت نگاه مثبت و تکیه بر راهحلهای برآمده از علم ضروری است و البته توسعه خدمات سلامت روان در مناطق محروم و آسیبزا و فقیر نیاز است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان تاکید کرد: رسانهها نقش بیبدیلی در آموزش و تغییر باورها در جامعه دارد و باید از این ظرفیت استفاده کرد.
پورعلی گفت: الگوسازی از افرادی که از این بحران عبور کردند و فعالسازی منابع فرهنگی برآمده از سنت غنی و فرهنگی دیار لرستان ضروری است و باید سیاستگذاری ما بر تقلیل این آسیب و امیدآفرین در جامعه باشد.
وی با تاکید براینکه گفتمان امید و تابآوری باید محور اصلی ما در پیشگیری از این آسیب باشد، بیان کرد: باور کنیم که این آسیب مقطعی و موقتی است و باید با راه حل به مقابله با آن بپردازیم.
این مسئول گفت: این ناهنجاری یک چالش نیست که در فرهنگ ما ریشه داشته باشد بلکه یک مساله جهانی است که با تقویت انسجام اجتماعی، افزایش آموزشهای مهارتی و استفاده از فرهنگ غنی ایلیاتی میتوان این بحران را مرتفع ساخت.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
پایگاه خبری پل تنگ – بهروز آقا بساطی نظری
