
گیاهان دارویی نباید خامفروشی شوند
به گزارش پایگاه خبری پل تنگ؛ یک استاد رشته فیزیولوژی گیاهی گفت: گیاهان دارویی ظرفیتی برای ایجاد اشتغال بهصورت کسب و کار خرد در لرستان محسوب میشوند.
حمزه امیری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: من در زمینه گیاهان دارویی روی موضوع متابولیتهای ثانویه گیاهانی که ارزش دارویی دارند، کار کردم و نتایج آن بهشکل مقالات در مجلات بینالمللی به چاپ رسیده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان با بیان اینکه لرستان در زاگرس میانی قرار دارد و شرایط اقلیمی در این محدوده نشان میدهد که بخش وسیعی از گیاهان دارویی کشور در لرستان رویش دارند و برخی از این گونهها اندمیک هستند، بیان کرد: این، ظرفیت بزرگی برای توسعه کشت، فرآوری و تولید داروهای گیاهی محسوب میشود.
وی ادامه داد: از خام فروشی این گیاهان باید پرهیز کرد و روی فرآورده آنها تمرکز داشته باشیم و در این مسیر، از ظرفیت مجموعههای دانشبنیان که پایه آنها مبتنی بر دانش است، استفاده کنیم و در بحث استخراج، بهینهسازی و تولید متابولیتهای ثانویه اغلب به شکل دارو فعالیت داشته باشیم.
او اظهار کرد: نیاز است با شرکتهای دانشبنیان و هستههای فناوری که ایده دارند روی گیاهان دارویی متمرکز شویم. البته در این مسیر، حاکمیت نیز باید حمایتهای لازم و اثربخشی را داشته باشد و بستر را برای نیروی انسانی و فارغالتحصیلان این حوزه فراهم کند.
امیری گفت: با توجه به اینکه این گیاهان در شرایط طبیعی منطقه لرستان رشد میکنند، تولید ماده خام این گیاهان کار سختی نیست. در لرستان نیز چند شرکت گیاهان دارویی فعالیت دارند.
وی با اشاره به اینکه یکی از مسائل در کشور این است که دانشجویان مباحث تئوریک را خوب آموزش میبینند، اما باید آموزشهای مهارتی و عملی، بیشتر تقویت شوند، افزود: باید از ظرفیت مجموعههای مرتبط با آموزشهای عملی و زیرمجموعه شرکتهای دانشبنیان برای کارورزی و کارآموزی دانشآموختگان استفاده کنیم و افراد عملاً فرآیند تولید فرآوردههای گیاهان دارویی را بهصورت دورههای تکمیلی فرا بگیرند.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
پایگاه خبری پل تنگ – بهروز آقا بساطی نظری
